Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Europejskie przysmaki w "Bronku"

Croissanty, wurst czy appfelstrudel to znane przysmaki kuchni krajów europejskich. Dziś zajadali się nimi uczniowie Liceum numer 3 im. Władysława Broniewskiego w Ostrowcu. Po raz drugi, pod okiem swoich nauczycieli języków obcych urządzili "Świąteczne spotkanie z kuchnią europejską".
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Chętni uczniowie, połączeni w  kilkuosobowe grupy przyrządzali smakołyki rodem z Anglii, Niemiec, Francji czy Rosji. Swoimi daniami podzielili się z rówieśnikami urządzając na długiej przerwie poczęstunek. Spotkanie z kuchnią europejską odbyło się już po raz drugi. Nauczeni ubiegłorocznym doświadczeniem uczniowie przyrządzili jeszcze więcej potraw niż poprzednio. Tłumy chętnych i puste talerze zaświadczyły o sukcesie całego przedsięwzięcia. Wydarzenie takie jak to przede wszystkim ma zachęcać młodzież, aby m.in. poprzez kuchnię poznawała kultury innych państw. 


Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

KOMENTARZE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama