Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Europejskie przysmaki w "Bronku"

Croissanty, wurst czy appfelstrudel to znane przysmaki kuchni krajów europejskich. Dziś zajadali się nimi uczniowie Liceum numer 3 im. Władysława Broniewskiego w Ostrowcu. Po raz drugi, pod okiem swoich nauczycieli języków obcych urządzili "Świąteczne spotkanie z kuchnią europejską".
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Chętni uczniowie, połączeni w  kilkuosobowe grupy przyrządzali smakołyki rodem z Anglii, Niemiec, Francji czy Rosji. Swoimi daniami podzielili się z rówieśnikami urządzając na długiej przerwie poczęstunek. Spotkanie z kuchnią europejską odbyło się już po raz drugi. Nauczeni ubiegłorocznym doświadczeniem uczniowie przyrządzili jeszcze więcej potraw niż poprzednio. Tłumy chętnych i puste talerze zaświadczyły o sukcesie całego przedsięwzięcia. Wydarzenie takie jak to przede wszystkim ma zachęcać młodzież, aby m.in. poprzez kuchnię poznawała kultury innych państw. 

Reklama

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama