Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Smaki Basi odc. 19 - Krokiety ziemniaczane ze szpinakiem

W kolejnym odcinku audycji wypróbujemy przepis na "Krokiety ziemniaczane ze szpinakiem".
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

"Krokiety ziemniaczane ze szpinakiem". 

Reklama

SKŁADNIKI

 6 średnich  ugotowanych ziemniaków 

100 g szpinaku 

1 jajko

do smażenia: olej roślinny

szczypta soli i pieprzu

panierka: 1 jajko, bułka tarta

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki rozgniatamy praską  i studzimy. Dodajemy drobno posiekany szpinak, sól, pieprz, jajko i dokładnie łączymy składniki.

Następnie formujemy podłużne krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. 

Obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Tak przygotowane krokiety podajemy z sosem pieczarkowym lub zasmażanymi buraczkami.

SMACZNEGO :)

Więcej o autorze / autorach:

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama