Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Do serca podobno najlepiej dotrzeć przez żołądek. Czy to prawda?

W sobotę 12 lutego w Ostrowieckim Browarze Kultury odbyły się walentynkowe warsztaty kulinarne, które poprowadził Krzysztof Krzeszowski, szef kuchni w restauracji „Kęs relaksu”, którego nazwisko zostało wpisane do prestiżowego, francuskiego przewodnika kulinarnego Gault&Millau.
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Afrodyzjaki w kuchni 

Właściwości afrodyzyjne przypisuje się m.in. szampanowi, zwłaszcza z dodatkiem truskawek, te zawierają selen i cynk korzystnie wpływające na wytwarzanie testosteronu. Wśród popularnych w kuchni produktów znajduje się jeszcze wiele przykładów.  Szparagi czy seler naciowy, który zawiera pierwiastki i mikroelementy podnoszące libido. Z kolei papryczki chili stymulują wydzielanie hormonu szczęścia – podobnie jak czekolada. Wśród obecnych w kuchni afrodyzjaków nie można pominąć owoców morza, którym przypisuje się najsilniejsze działanie. Najpopularniejszym afrodyzjakiem są ostrygi i małże.

Co ugotować w Walentynki ukochanej osobie?

Bukiet kwiatów, świece, dobre wino i pyszna kolacja to sprawdzony pomysł aby oczarować swoją drugą połówkę w dniu Świętego Walentego. O tym co ugotować ukochanej osobie na walentynkową kolację mówił podczas warsztatów kulinarnych w Ostrowieckim Browarze Kultury, Krzysztof Krzeszowski.  

Dziś będzie koktajl z krewetek, taka przystaweczka w postaci sałatki. potem będzie polędwiczka w szynce parmeńskiej z pieczonym batatem i surówką z rukoli i potem mamy deser, to będzie taka chmurka waniliowa z truskawkami i biszkoptami moczonymi w ciemnym piwie.

mówi - Krzysztof Krzeszowski - kucharz 

Uczestnicy warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez Miejskie Centrum Kultury w Ostrowcu Świętokrzyskim, poznali walentynkowe menu i mogli przygotować dania pod okiem specjalisty, aby w domu zrobić je samodzielnie. [relacja wideo wkrótce]

14 lutego w Dzień Zakochanych wiele osób szuka ciekawych i oryginalnych prezentów, które zaimponują drugiej połówce, z pewnością najbardziej cieszą te prezenty, które dane są z głębi serca. 



Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama