Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Smaki Basi odc. 10 - Makaron z kapustą i mięsem

W dzisiejszym odcinku przepis na szybki ale smaczny obiad. Makaron z kapustą kiszoną i mięsem.
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Dziś przeniesiemy się do serca tradycyjnej kuchni polskiej, by przygotować makaron z kapustą i mięsem. Jest to idealna propozycja na sycący obiad.

Makaron z kapustą i mięsem

Składniki:

1/2 kg kapusty kiszonej

1/2 kg mięsa mielonego

500 g makaronu

2 kostki rosołowe
1 główka cebuli
2 ząbki czosnku

Sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku (jeśli jest bardzo kwaśna to przepłukać), przełożyć do garnka i zagotować do miękkości. Następnie odcedzić, ostudzić i drobno pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone, wlać bulion (przygotowany z kostek rosołowych)i dusić przez około 10 minut.  kapustę przełożyć do mięsa i razem smażyć kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron połączyć z kapustą i mięsem i przełożyć na talerze. Dodać przyprawy i gotowe.

Smacznego:)

Mam nadzieję, że ten przepis stanie się Waszym ulubionym.

 

Więcej o autorze / autorach:

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama