Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Smaki Basi odc. 5 - Piernik z miodem

Dziś przepis na "Piernik z miodem", ciasto którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń


Piernik z miodem

Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka miodu
1/2 kostki margaryny
6 jajek
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 szklanka śmietany 30%
1 opakowanie przyprawy do piernika
1 szkalnka cukru

Wykonanie:

Rozpuszczamy margarynę z cukrem i miodem oraz przyprawą do piernika. Następnie wlewamy śmietanę i czekamy aby masa się zagotowała. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa wystygnie dodajemy żółtka, mąkę, sodę i cynamon a na końcu pianę z białek. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, gdy ciasto wystygnie polewamy czekoladą i dekorujemy.

Smacznego :)


Więcej o autorze / autorach:

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama