Tanie, domowe a przede wszystkim smaczne. Obiady serwowane w barze „Anielskie Jadło” cieszą się dużą popularnością wśród ostrowczan. Dotychczas w barze znajdującym się przy ul. Reja wydawanych jest ponad 100 obiadów dziennie. W obu miejscach serwowane jest takie samo menu. Klienci najchętniej kupują placki ziemniaczane z gulaszem, gołąbki, kotlety schabowe i pieczeń rzymską.
Ideą „Anielskich Barów” jest wspieranie działalności hospicjum i jadłodajni dla biednych i ubogich. W budżecie samego Domu Ulgi w Cierpieniu to oszczędność rocznie nawet 100 tys. złotych. W barach można kupować także chleb hospicyjny. Jest to cegiełka z której dochód przeznaczony jest na wsparcie jadłodajni dla biednych, funkcjonującej przy ul. Głogowskiego w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Nad sprawnym działaniem barów „Anielskie Jadło” pracuje kilkanaście osób. Otworzenie kolejnych lokali to dodatkowe miejsca pracy. Ksiądz Paweł Anioł podkreśla, że to kolejna wartość i dobro jakie płynie z działalności „Anielskiego Jadła”.
Napisz komentarz
Komentarze