Happening przedszkolaków zainaugurował w Ostrowcu Świętokrzyskim obchody Światowego Dnia Ziemi. O ekologii i ochronie przyrody rozmawiano w czasie spaceru dendrologicznego alejkami Parku Miejskiego w Ostrowcu Świętokrzyskim. Zaś w środę, w Ostrowieckim Browarze Kultury, odbyły się warsztaty kulinarne.
A o tym jak nie marnować żywności i jak przygotowywać zdrowe jedzenie z sezonowych produktów, opowiadał Adam Kozanecki, finalista jednego z kulinarnych programów telewizyjnych. Na kilka godzin przestrzeń w budynku R1 Ostrowieckiego Browaru Kultury zmieniła się w pachnącą kuchnię. A chętnych, by wspólnie gotować z mistrzem nie brakowało. W warsztatach uczestniczyli dorośli mieszkańcy miasta, którzy mieli okazję podpatrzeć kulinarne nowości. To było też ciekawe spotkanie dla młodzieży szkolnej, uczącej sie na kierunkach gastronomicznych.
Napisz komentarz
Komentarze