Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W kuchni można być eko

Ekologia to pojęcie szerokie. A przyrodę można chronić i dbać o nią na różne sposoby. Również poprzez racjonalne dobieranie produktów w kuchni. A jak to umiejętnie robić, mogli przekonać się uczestnicy warsztatów kulinarnych w Ostrowieckim Browarze Kultury.
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Happening przedszkolaków zainaugurował w Ostrowcu Świętokrzyskim obchody Światowego Dnia Ziemi. O ekologii i ochronie przyrody rozmawiano w czasie spaceru dendrologicznego alejkami Parku Miejskiego w Ostrowcu Świętokrzyskim. Zaś w środę, w Ostrowieckim Browarze Kultury, odbyły się warsztaty kulinarne.  

A o tym jak nie marnować żywności i jak przygotowywać zdrowe jedzenie z sezonowych produktów, opowiadał Adam Kozanecki, finalista jednego z kulinarnych programów telewizyjnych.  Na kilka godzin przestrzeń w budynku R1 Ostrowieckiego Browaru Kultury zmieniła się w pachnącą kuchnię. A chętnych, by wspólnie gotować z mistrzem nie brakowało. W warsztatach uczestniczyli dorośli mieszkańcy miasta, którzy mieli okazję podpatrzeć kulinarne nowości. To było też ciekawe spotkanie dla młodzieży szkolnej, uczącej sie na kierunkach gastronomicznych. 

 

 

 


 

 


Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama