Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Rezerwat Krzemionki „od kuchni”

Cykl edukacyjny „Sobota w Muzeum”, którego organizatorem jest Muzeum Historyczno-Archeologiczne w Ostrowcu Świętokrzyskim i Rezerwat Krzemionki powrócił po dwóch miesiącach. Na pierwszym spotkaniu pracownicy instytucji postanowili dać odpowiedź na pytanie: Jak zjeść las?
Kliknij aby odtworzyć
Drogi użytkowniku! Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.
Podziel się
Oceń

Wiosna, natura budzi się do życia, na drzewach rosną liście, pojawiają się już pierwsze kwiaty, aura sprzyja rodzinnym spacerom, na taki niecodzienny spacer mieszkańców regionu zaprosili pracownicy Muzeum Historyczno-Archeologicznego w Krzemionkach. 

Uczestnicy cyku edukacyjnego Sobota w Muzeum dowiedzieli się co dobrego daje las, co można wykorzystywać na co dzień i co można zjeść bo przecież na spacerze można zgłodnieć.  

Bukiew na olej, liście lipy na sałatkę, szyszki do kiszenia, lista surowców, które można pozyskać w lesie jest naprawdę obszerna, o czym przekonali się spacerowicze, być może zdobyta wiedza, kiedyś się przyda. Kolejne zajęcia edukacyjne w Krzemionkach już w sobotę.



Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. LOKALNA GRUPA MEDIOWA z siedzibą w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 14 jest administratorem Twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama